Spring naar hoofd-inhoud

Koffieworkshops voor Groepen & Organisaties

Wilt u eens met uw organisatie of vriendengroep een koffieworkshop volgen? Dat kan met onze unieke Italiaanse espressobar op locatie. In onze koffieworkshop leert u met een gezelschap hoe u als Italiaanse Barista de lekkerste koffiesoorten zet met professionele apparatuur. Een gezellig én leerzame activiteit voor teambuilding, evenement of feest. Samen koffiedrinken is immers al eeuwen een uniek sociaal bindmiddel. Met onze klassieke espressobar & gecertificeerde Barista ("meesterkoffiezetter") krijgt u de ultieme Italiaanse beleving!

Professioneel koffiezetten als een Barista

Iedereen kan koffie zetten! Of toch niet? Het bereiden van allerlei koffiesoorten van professionele kwaliteit is een vak apart. U krijgt uitgebreid demonstratie over de "kunst van het koffiezetten". En leert hoe een Italiaanse Barista te werk gaat. Deelnemers gaan zelf diverse koffiesoorten zetten met onze professionele espressobar. Op deze manier leert u de lekkerste handbereide koffiesoorten zetten én proeven. De Barista workshop is in te vullen met een programma naar wens. Afhankelijk van uw doel, programma en beschikbare tijd. Wij verzorgen desgewenst ook certificaten, naslagwerk of koffie gadgets voor de deelnemers.

Inhoud Barista koffieworkshop

In de Barista koffieworkshop kunnen alle onderwerpen van het barista vak aan de orde komen. Afgestemd op uw wens en beschikbare tijd. Met bijvoorbeeld een deel productkennis, maar vooral veel praktijk. Want goed koffiezetten is een kwestie van vaak doen, met de ondersteuning van een expert. Zodat u goede koffie van slechte leert onderscheiden. Plus handige tips & trucs onder de knie krijgt om uw zetmethodes te perfectioneren. Welke onderwerpen worden bijvoorbeeld behandeld in een Barista koffie Workshop? 

  • Branden & malen van koffiebonen
  • Espresso apparatuur & bediening
  • Zetmethodes van koffiedranken
  • Stomen van melk voor cappuccino & latte
  • Proeven & Diagnose van verse koffie

CasaBarista Koffie Academy

Coffee-on-Wheels maakt deel uit van CasaBarista. Wij beschikken over een eigen Koffie Academy waar diverse koffie workshops, trainingen en examens worden gegeven. Voor zowel startende liefhebbers als professionals. Het is extra leuk om een workshop te volgen op de Coffee-on-Wheels Italiaanse espressobars!

Koffie Academy koffie workshops

SCAE barista certificering voor horeca professionals